CARP EXPERT NAVIJÁK PRO REEL LONG CAST RUNNER 8000
CARP EXPERT NAVIJÁK PRO REEL LONG CAST RUNNER 8000

Nosnost
Nosnost

Vzdálenost náhozu
Vzdálenost náhozu

Volnoběžný systém cívky
Volnoběžný systém cívky

Ukládání vlasce
Ukládání vlasce

Poměr ceny / kvality
Poměr ceny / kvality

Popis produktu

 

Naviják Carp Expert Pro Long Cast Runner

Značka CXP nabízí k lovu nedravých ryb a kaprů velmi širokou paletu produktů. Tento segment rozšiřuje také LC naviják na dlouhé náhody s volnoběžnou brzdou.

Jedním z nejdůležitějších bodů dnešního moderního lovu kaprů je vzdálený rybolov. Na mnoha místech je třeba nahodit 100-150 metrů k dosažení zlomu či lavice. I zavážení je jedním z řešení k dosažení těchto míst, velká kapacita cívky navijáku je k tomu naprosto vhodná, ale kdo nemá k dispozici člun, pro něj přichází v úvahu pouze náhodový rybolov, těchto vzdáleností lze dosáhnout v kombinaci s heavy feeder nebo kaprovým prutem.

Musíme vyzvednout používání prutů s většími prvními očky ke vzdálenému lovu, protože generují menší odpor během náhodů.

Tělo navijáku je z extra silného grafitu, který v kombinaci s krásným zevnějškem vytváří velmi pohledný vnější design.

Základní cívka je hliníková, k produktu patří také grafitová cívka. Na kovové cívce je kovový klip, jehož použití zaručuje přesný, na jednom místě realizovaný rybolov.

Má nadprůměrnou kapacitu šňůry, silonu 0,30 se vejde až 460 metrů což oceníme i při zavážení. Ergonomický, se silnou kličkou, snadno navineme i těžší koncové montáže.

7+1 ložisek zaručuje výjimečně hladký chod, z nichž většina dostala místo spolu s pohonem v masivním grafitovém těle. Model s přední brzdou je doplněn o zadní volnoběžnou brzdu, jejíž použití dokáže zvýšit komfort rybolovu.

Převodový poměr 4,1:1 kombinovaný s velkým průměrem cívky pojme výrazné množství šňůry na jedno otočení (90 cm). Je třeba zvláště vyzvednout i pomalý zdvih cívky.

Díky tomu se závity šňůry ukládají precizně jeden vedle druhého, nepřekřižují se, díky čemuž téměř bez odporu běží z cívky. Umožňují realizaci dlouhých a přesných náhodů.

Produkt je dobrou volbou k boilies nebo heavy feederům, pokud se větší ryby nacházejí ve vzdálenosti nad 100 metrů.


10. VOĽNOBEŽNÁ Zapnutím volnoběžné brzdy, která se nachází v zadní části navijáku, dokáží ryby stáhnout vlasec z cívky. Toto má důležitý úkol především v noci při lovu dravých ryb. Tvrdostí této brzdy můžeme regulovat maticí v zádní části navijáku. Důležité je, že při zdolávání musíme používat hlavní brzdu. Pro zdolávání není volnoběžná brzda vhodná, příliš velká zátěž může poškodit naviják. Při záseku musí být bojová brzda ve vypnutém stavu, protože může dojít k odmotání velkého množství vlasce, co může být příčinou vznikání velkého počtu uzlů. Navijáky s volnoběžnými brzdami jsou stále více populárnější. V současné době používá tento univerzální typ navijáků i zastánci klasického lovu ze dna a feederu.

Kód zboží Doporučená maloobchodní cena Velikost Počet ložísk Brzdící systém Převodový poměr Materiál těla navijáku Cívka Kapacita cívky Váha
20113-800 CARP EXPERT NAVIJÁK PRO LONG CAST RUNNER 8000 2 389.00 CZK 80007+1Přední brzda + volnoběžná brzda4,1:1GrafitHliník + grafitová náhradní cívka0,30 mm / 460 m637 g


BANAX NAVIJÁK HELICON 5600NF
2 229.00 Kč
LINEA ALL BLACK NAVIJÁK S VOLNOBĚŽNOU BRZDOU S MONOFIL VLASCEM
729.00 Kč
LINEA VIGOR CARP RYBÁŘSKÝ NAVIJÁK S VOLNOBĚŽNOU BRZDOU
539.00 Kč
LINEA HYPER CARP RYBÁŘSKÝ NAVIJÁK S VOLNOBĚŽNOU BRZDOU
699.00 Kč
LINEA VIGOR NAVIJÁK S VOLNOBĚŽNOU BRZDOU CARP NEW S VLASCEM
499.00 Kč
KAMASAKI NAVIJÁK SUPER RUNNER
489.00 Kč
Žádné související články
No related videos