This product is currently not available.
CARP EXPERT NEO LONG CAST 3.90M 2DÍLNÁ SADA PRO DALÉ HODY
CARP EXPERT NEO LONG CAST 3.90M 2DÍLNÁ SADA PRO DALÉ HODY

CXP Neo Long Cast 3,9m 2dílný set na dlouhé náhody

Nejnovější člen série CXP Neo je LC, česky 3,5 librový rybářský prut na dlouhé náhody.

Klíčovým faktorem při dnešním moderním lovu kaprů je vzdálenost, na kterou chcete lovit. Pro dálkové krmení nabízejí pruty Spod flexibilitu, ale jejich tuhost, nevhodná ke zdolávání ryb, vede k rychlé ztrátě úlovku. Pruty Neo LC nabízejí výhodné řešení tohoto problému. Nahazování na dlouhé vzdálenosti není jednoduché a vyžaduje zkušenosti, aby bylo správně provedeno, přičemž vzdálenost může dosáhnout až 120-150 metrů. Kromě techniky náhodu je klíčovým faktorem také vybavení.

K tomu se hodí 3,5 librové pruty na daleké náhody série CE Neo LC z karbonu IM10 s koncovou montáží kolem 100-110 gramů, které mohou snadno dosáhnout vzdálenosti více než 100 metrů.

Vzdálenost držáku navijáku od konce rukojeti je 60 cm, což poskytuje dostatečný úchop pro velké náhody. První očko má 50 mm, což umožňuje snadný chod vlasce, navíc mají očka i SIC vložky. K dosažení požadované vzdálenosti stačí naviják s velkou cívkou správné velikosti.

Doporučená velikost vlasce je 0.25, pod ní byste se měli pohybovat jen v terénu bez překážek. Doporučujeme použít pletený náhodový návazec nebo oblíbený zužující se Shock Leader. Speciální vlastností tohoto prutu je protiskluzová spodní rukojeť, která poskytuje vynikající držení a dlouhé hody.

Je ideální volbou pro začátečníky, protože je za rozumnou cenu, ale jen zkušený rybář může skutečně využít skutečný potenciál tohoto prutu.

Dostupný je ve 2 a 3-dílné verzi.

2-dílná verze dává výbavě potřebně stabilní kostru. Třídílná verze umožňuje snadné přenášení.

Nejnovější přírůstek série navijáků Carp Expert Neo tvoří dokonalý pár s tímto prutem. Díky atraktivnímu designu budou tyto navijáky hitem na břehu, stejně jako je tomu u modelu Neo Distance 9000. Ale vzhled není všechno či přece?

Vzhled zahrnuje konstrukci navijáku, obrovská cívka na dlouhé náhody. Mluvíme o průměru 80 mm a výšce 40 mm! Abychom mohli realizovat dlouhé náhody, potřebujeme velké první očko, které má často rozměr 50 mm.

Je vyroben z grafitu, na který můžete použít i pletenou šňůru, což považujeme za výhodu, protože můžeme použít mnohem menší tloušťku než u monofilního vlasce při zachování pevnosti v tahu a roztažení šňůry při nahazování na velké vzdálenosti bude minimálně, takže úlovek pocítíte okamžitě a přesně . Samozřejmě můžete použít i monofilový kmenový vlasec (s přidáním pletené vrhací šňůry), při feeder lovu o průměrné tloušťce vlasce přibližně 0,20 mm, při boilies lovu 0,25 mm. V extrémních případech při boilies lovu při vhodných podmínkách (nejsou žádné překážky) zvykli sjet až na "tloušťky" 0,18-0,20 mm.

Díky velikosti cívky se vlasec navíjí na koncovou montáž velmi rychle, plným otočením kličky můžete získat zpět 1 metr vlasce! U takových velkých cívek se běžně stává, že vlasec přeskakuje pod cívku, ale ne u tohoto navijáku, protože na jeho dno byl přidán plastový okraj, který tuto nepříjemnost eliminuje.

Do velké cívky byly přidány obrovské brzdové lamely, které pomáhají vytvořit přesně nastavitelný podávací mechanismus, který se nelepí.

Do navijáku se dostalo 6+1 ložisek, díky kterým má naviják dokonale hladký chod a při otáčení neklade téměř žádný odpor.
Kovová klika je potřebně silná a strnulá, zůstala však lehká. Nízká hmotnost je charakteristická pro celý naviják, jelikož při dlouhých náhodách velmi závisí na švihu, který při těžkých navijácích ne vždy dokážeme zrealizovat. Hřídel je 6 mm silná ocel.

V tomto navijáku se spojuje síla, spolehlivost a dosažení dlouhých vzdáleností.
 

MFF LAMPA PROTI HMYZU AIR TORNADO SET S NABÍJEČKOU A POWERBANKOU
849.00 Kč
IBITE LED NA ŠPIČKU MS LIGHT DUOPACK
769.00 Kč
539.00 Kč
IBITE UB LIGHT DUOPACK ČERVENÝ
429.00 Kč
299.00 Kč
IBITE UB LIGHT DUOPACK ZELENÝ
429.00 Kč
299.00 Kč
CARP EXPERT DOUBLE TIP UNI RUNNER COMBO 360
2 909.00 Kč
2 159.00 Kč
CARP EXPERT DOUBLE TIP JUNIOR UNI RUNNER COMBO 300
2 459.00 Kč
1 929.00 Kč
Žádné související články
No related videos