Třikrát jinak
Zobrazí se: 2021. July 28. | Zdroj: Láďa Roupec a Katka Kleinová | Zprávy od vody

Třikrát jinak, ale vždy se podařil úlovek

Dostáváme se do poloviny roku a voda se začíná pěkně prohřívat. S Katkou jsme se rozhodli navštívit naše oblíbené místo v den mého svátku. S sebou jsme vzali osmiletého synátora, aby si také vyzkoušel chytit nějaký pěkný úlovek. Počasí má být krásné a také to v daný den tak je. Před odjezdem jsme si připravili boilie The One Red 18 mm, které jsme nasypali do plastové krabičky a zalili dipem The One Red Juice. Toto propojení používáme v podstatě nepřetržitě po celý rok. Pruty byly připraveny na tři druhy lovu: na těžko, s feederovým krmítkem a na lov ve sloupci. V následujících odstavcích se podíváme na to, jak to dopadlo.

Cejn za cejnem

Synovi jsem navázal jeden prut s feederovým krmítkem. 

Do kbelíku jsem nasypal jako krmení Method Mix Fish-Scopex od Benzara

a k tomu přisypal malinkaté česnekové granulky Method Flame. Vše syn promíchal navlhčil a pomocí formičky už naplňoval krmítko.

Na háček jsem mu napíchl jahodové Coated Wafters no a očekávání bylo velké.

Přiznám se, že tímto způsobem často nelovíme a tak mě samotného zajímalo, co se bude dít. Cejni nezklamali a rozjeli svou show tempem, kdy kluk nestačil zmíněná krmítka plnit :-D. Jeden malý druhý větší, všichni udělali velkou radost. Jednou dokonce zahlásil, že nejde točit kličkou, takže s mou pomocí jsme pravděpodobně zachytili kapra, pro naši smůlu se vyhákl.

 

Boilie The One Red je jistota


Toto boilie pro samotný lov připravuji s týdenním předstihem. Do dobře uzavíratelné misky nasypu několik kuliček a zaliji to dipem.

Tekutina se hezký nasaje do kuliček a myslím si, že to pro kapry je daleko zajímavější, lákavější. 

Kdo má po ruce jakoukoliv krmítkovou směs, tak doporučuji před nahozením celou montáž do ní ještě položit a dip na sebe naváže zrnka směsi.

Ve vodě to pak udělá malý mráček, ze kterého může brzy zapršet, v tomto případě přilákat rybu blíže tam, kde potřebujeme – k háčku. 

Katce se podařilo takto zdolat několik kaprů, přičemž jeden byl velmi zajímavý. Pokřivená tlama, ale za to krásných 90 cm.

 

Překvapení POP-UP

Doslova šokem pro nás byl úspěch na lov ve sloupci. Jako návazec jsem vytvořil 1,5 m dlouhý vlasec s háčkem, jehož součástí byl trn, na který jsem doslova našrouboval 16 mm kuličku POP-UP BOJLI od Motaba Carp s příchutí čokoláda-pomaranč.

Nastražili jsme takto pouze jeden prut, ale bohatě nás začal zaměstnávat. Přišla řada nekompromisních záběrů, některé byly úspěšné, občas vyhrál soupeř. 

Topem výpravy byl kapr vážící 14 kilo o délce 95 cm, který při zdolávání nedal centimetr zadarmo.

Za Energofish Team Láďa Roupec a Katka Kleinová

Podzimní prázdniny s Motabou
Zobrazí se: 2022. October 30. | Zdroj: Tomáš Bačovský | Zprávy od vody

Na poslední říjnový týden vycházely podzimní prázdniny mého syna Daniela a právě pro to jsme se rozhodli, že spolu strávíme pár dní na našem oblíbeném jezeře. Vyrazili jsme v úterý po oběde, hned jak to bylo možné. Po příjezdu na jezero jsme si vybrali již známé místo na poloostrově, odkud se nám otevíraly velmi zajímavé možnosti pro zavažení.     Místa máme již z minulosti uloženy v sonaru a proto jsme se rozhodli zkusit...

Závod dvojíc v Polsku
Zobrazí se: 2021. November 19. | Zdroj: Lumír Bindač | Zprávy od vody

  Má druhá zkušenost ze závodů v zahraničí mě zavedla, po týdnu, do Polska, na jezero Kruki A, u města Osvětim (Oświęcim). Tento závod byl závod dvojic a chytala se kombinace klasický feeder, method feeder a plavaná. Dvojice mohla tyto způsoby lovu kdykoli během závodů různě kombinovat a měnit.             Jako kolegu do týmu jsem přizval Martina Glumbíka, s kterým jsem se už několik závodů dvojic zúčastnil. U naší dvojice bylo...

Magický podzim v barvách Motaba Carp
Zobrazí se: 2021. November 10. | Zdroj: Tomáš Bačovský | Zprávy od vody

  Svou zatím poslední vycházku jsem podnikl na konci září. Počasí bylo ještě docela letní a teplota vody se pohybovala okolo 20°C. Vyrazil jsem na své oblíbené jezero, spolu se svým synem, na třídenní výpravu. Čekal mě zde kamarád Marek, který vyrazil o den dříve, aby se pokusil  obsadit nějaké zajímavé místo. To se mu podařilo a já se opět dostal na místo do lesa, které se nachází uprostřed jezera. Již dříve mi zde velmi dobře...

Poslední prázdninová vycházka
Zobrazí se: 2021. August 18. | Zdroj: Tomáš Bačovský | Zprávy od vody

Minulý týden jsem se rozhodl, že se opět pokusím přelstít nějakého kapra na svém oblíbeném jezeře. Vyrazil jsem ve středu večer, směr jezero, plně vybaven produkty, kterým 100% věřím, a to konkrétně The One a Benzar Mix. Rozhodl jsem se, že zkusím i něco nového, a proto jsem se vybavil i krmením Motaba Carp. Po příjezdu na jezero jsem se nestačil divit, byly obsazena téměř všechna lovná místa. Z toho co zbylo, jsem si vybral místo na kraji...

Prodloužený víkend u vody
Zobrazí se: 2021. July 07. | Zdroj: Tomáš Bačovský | Zprávy od vody

Jako každý rok jsem vyrazil na prodloužený červnový víkend na své oblíbené jezero se svým synem Danielem a manželkou Zuzanou. Bohužel po příjezdu na jezero jsem zjistil, že všechny vytipovaná místa jsou bohužel obsazené, a tudíž jsem byl nucen zvolit místo uprostřed lesa, kde jsem ještě nikdy nelovil. Nechtěl jsem nic nechat náhodě, a proto jsem se na tuto výpravu vybavil produkty The One, Benzar Mix a Carp Expert. Léto již...

Jízda na
Zobrazí se: 2021. May 18. | Zdroj: Tomáš Bačovský a Josef Ošlejšek | Zprávy od vody

Na svou třetí výpravu jsem opět vyrazil na své oblíbené jezero spolu se svým synem a parťákem Pepou. Na tuto výpravu jsme se vybavili produkty Benzar a The One Red. V posledních dnech se počasí umoudřilo a voda na jezeře již dosahuje 12°C, proto jsme se rozhodli pro masivní krmnou  kampaň. Jasnou volbou se pro tento účel stalo boilie Benzar Mix feed na krmení v průměru 20mm v příchutí Krill a Ryba - česnek. Jako nástrahu jsme...